Det er vist snart et halvt år siden, jeg besluttede mig for, at jeg ville konstruere og sy en 50’er kjole til mig selv. Men det er aldrig rigtigt blevet til noget, før jeg for et par uger siden fik købt stoffet til kjolen. Det hjalp gevaldigt på motivationen at have det fine og lækre stof liggene og jeg fik derfor hurtigt fundet min kjolegrundform frem og begyndte konstruktionen af min egen 50’er kjole.SAMSUNG CSC Det har nu alligevel taget mig lidt tid at nå fra grundform til færdig kjole, for det der med at sy prøver er altså ikke lige min kop te. Det tager lang tid at sy prøverne og at tilrette mønsteret, men det er ligesom med strikkeprøver – næsten den vigtigste del af processen.  SAMSUNG CSCRetrokjoleJeg har lavet kjolen uden ærmer og med foer, så den er pæn både udvendigt og indvendig. Jeg er ret vild med kjoler med meget vidde i skørtet, så jeg har lavet fire bredde wienerlæg både for og bag og så syntes jeg, at det var lidt sjovt at lege med retningen på striberne.Retrokjole SAMSUNG CSCBagpå er der en usynlig lynlås og jeg er ret stolt af, at det lykkedes for mig (i 2. forsøg) at få striberne til at passe sammen! Jeg havde lige glemt, hvor dumt det er at sy i stribet stof og få det hele til at passe sammen. Man kan ikke se det på billederne, men jeg har lavet lommer i sidesømmen, for det er altså bare rart at have lommer, selvom man har en fin kjole på.    Julehyggen er nu så småt ved at sprede sig hjemme hos os og i år har vi fået os et lille mini juletræ, som står på et bord i stuen. Det er altså bare hyggeligt! Lige om lidt er der juleferie og tonsvis af julehygge. Som altid skal de sidste gaver bare lige købes og pakkes ind inden der rigtigt kan blive julero. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *