Jeg hører en del podcasts om minimalisme for tiden og selv om vi er gode til at bruge, hvad vi har og ikke køber nyt ret tit herhjemme, så sniger der sig alligevel mange ting ind i huset og knap så mange ting ud igen. Især legetøj og ting til børnene hober sig op og roder konstant. Nå, men jeg forsøger at rydde op og rydde ud i vores ting og det gælder selvfølgelig også mit stoflager.

Nu er stoffet sorteret og 75 % er givet videre til genbrug, så andre kan få glæde af alt det fine stof, som bare lå og samlede støv her. Jeg har dog stadig en del fint stof tilbage og nu er næste udfordring at få brugt de fleste af mine stofrester, inden jeg går ud og køber nyt.
I sidste uge syede jeg nye scrunchies til mig selv (find diy på dem HER) og jeg har faktisk brugt dem hver dag siden. Succes!!

I dag har jeg så syet en fin flagranke til lillesøsters værelse af stof og skråbånd jeg i forvejen havde liggende.
Stoffet er rester fra alle mulige syprojekter og skråbåndet fik jeg aldrig brugt, dengang jeg syede min brudekjole. Skråbåndet er gennemsigtigt og jeg vil ikke anbefale andre at bruge gennemsigtig skråbånd til en flagranke. Det er virkeligt svært at få fint og kræver, at man er meget præcis. Men det var det eneste skråbånd jeg havde, som ikke var enten for kort eller blåt, og det blev faktisk okay, synes jeg.

En flagranke er ret nem at sy, helt vildt dekorativ og en super måde at bruge stofrester på. Jeg tænker, at sådan en flagranke også ville være en go barselsgave, som de fleste ville blive glad for.
Hvis du også gerne vil sy din egen flagranke, så har jeg lavet en fin lille DIY med nemme billedforklaringer nedenfor:

DU SKAL BRUGE:
 • Symaskine
 • Stofrester
 • Tråd
 • Nåle
 • Stofsaks
 • Ca. 165-170 cm skråbånd
 • Strygejern
SYVEJLEDNING
 1. Start med at downloade og printe mønstret på selve flaget, som du finder som pdf-fil herunder. Mønsteret er INKLUSIV 1 cm sømrum. (Husk at sætte din printer til at printe i faktisk størrelse eller 100%)
  Hvis du vil tegne dit eget mønster, så er mit flagmønster 13 cm bredt i toppen og 13 cm langt.
 1. Klip mønsterdelen ud i papiret.
 1. Klip 7 par flag efter mønsteret (altså 14 stykker stof) i forskelligt stof.
 2. Læg flagene ret mod ret og sy dem sammen med 1 cm søm på de to længste sider.
 1. Klip sømrummet ind ved spidsen.
 2. Vend retsiden ud på flaget.
 1. Klip de to trekanter af, som stikker op foroven og pres flaget pænt med et strygejern.
 2. Buk den ene ende på skråbåndet 1 cm om mod vrangen.
  (Det er lidt svært at se på billedet, da mit skråbånd er gennemsigtigt)
 1. Fold skråbåndet på midten og sy det sammen 1-2 mm fra kanten, de første 35 cm. Læg nu det første flag ind i folden på skråbåndet og sørg for, at det ligger helt inde i bunden af folden over det hele.
  Sy flaget fast og sy 3 cm længere hen af skråbåndet.
 2. Læg et nyt flag ind i skråbåndet og sy det fast.
  Fortsæt sådan, med 3 cm mellem flagene, indtil alle flag er syet fast.
 1. Når alle flag er syet på skråbåndet, fortsætter du med at sy skråbåndet sammen 30 cm længere. Klip båndet, så det er 36 cm efter sidste flag og fold enden 1 cm mod vrangen. Sy det sidste stykke skråbånd sammen.

FÆRDIG!!!

Jeg har hængt flagranken i lillesøsters hyggehjørne på hendes værelse og jeg synes virkelig, den pynter fint.
Hun sover ikke i den her seng, men bruger den kun til at lege med bamser og hygge. Jeg tænker, at man skal være forsigtig med flagranken i en seng på grund af kvælningsfare. Man kan vist aldrig være for forsigtigt med de helt små børn.

Jeg håber, at du kan bruge guiden og at du får syet den fineste flagranke selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *