Mine børn er virkelig glade for at være kreative og kan bruge evigheder på at tegne, male, klippe/klistre og lege med perler. Det er simpelthen så hyggeligt og dejligt, at de deler min glæde ved det kreative, men det betyder også, at dagene derhjemme tit bliver meget stillesiddende og børnene (og jeg) får ikke brugt kroppen ret meget.
Så nu har jeg syet en stak ærteposer, som forhåbentlig kan hjælpe med at motivere til, at vi kan lege nogle lidt mere aktive lege. Jeg tænker, de skal bruges til at kaste i kurve eller til hinanden, balancere på forskellige steder på kroppen, stable og hvad børnene ellers selv finder på.

Jeg har fyldt grødris i mine “ærteposer”. Så kan poserne godt nok ikke vaskes, men jeg tænker, at de er så nemme og billige at sy, at de kan smides ud, hvis de bliver for beskidte. Alternativt kan de også fyldes med hamaperler eller små plastickugler, så de kan komme en tur i vaskemaskinen.

Jeg har lavet to størrelser – små på 9 x 9 cm og lidt større på 10 x 10 cm, men man kan jo lave ærteposerne lige den størrelse, man har lyst til.

Herunder finder du min DIY på ærteposer.

DU SKAL BRUGE:

  • Stofrester
  • Matchende sytråd
  • Grødris (eller andet fyld)
  • Stofsaks
  • Knappenåle
  • Symaskine

SYVEJLEDNING:

Start med at klippe to stykker stof på 10 x 10 cm eller 11 x 11 cm (det er inklusiv 1 cm sømrum)

Læg de to stykker stof ret mod ret og sy dem sammen langs kanten, men lad et hul på 4 – 5 cm stå åbent.

Klip hjørnerne mindre og vend retsiden ud.

Fyld ris i posen og sy hen over hullet helt tæt på kanten (eller sy åbningen sammen i hånden). Færdig!

Rigtig god sy-lyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *