Sidste forår gik der hul på det ene knæ på min 4-åriges bukser. Jeg lagde bukserne til side med den bedste intention om at sy en lap på knæet. Det skete så ikke lige! Det er over et halvt år siden nu og jeg har kigget på bukserne mange gange det sidste halve år og konstateret, at jeg da hellere snart må få gjort noget ved de bukser.

Nu har bukserne endelig fået lapper på knæene. Jeg har brugt de sidste aftener på at brodere lapperne på buskerne. Begge knæ har fået en lap, selv om der kun var hul på det ene knæ. Det synes jeg ser pænest ud.
Og den 4-årige kan heldigvis godt lige passe bukserne nogle måneder endnu. De er med foer og derfor perfekte til de næste kolde måneder.

Hvis du gerne vil lave noget lignende, har jeg her lavet en kort DIY, af hvordan jeg gjorde:

DU SKAL BRUGE:

  • En stofrest med vævet kraftigt, slidstærkt stof
  • Broderigarn i forskellige farver
  • Synål
  • Knappenåle
  • Saks

Jeg klippede to firkantede lapper af noget denim, som jeg havde liggende.

For at holde lappen fast, mens jeg broderede, brugte jeg knappenåle. Det ville sikkert have gjort arbejdet nemmere at bruge en broderiring, men min kunne ikke gå ind i buksebenet og det fungerede også helt ok uden.

Jeg brugte 2 deltråde af mit broderigarn til at brodere med. Enderne på lapperne broderede jeg vandret, så lappen ikke trevler ved slid og vask. Resten har jeg broderet med små sting i linjer på forskellig længde og med forskellige farver. Nogle linjer har jeg broderet udenfor lappen for at skabe en bedre visuel sammenhænge mellem lap og buks, da lappen jo er lidt en kontrastfarve.

De blå sting er lidt svære at se på billederne, men der er broderisting stort set over det hele. Kun midten på lappen har jeg ladet være bar nogle steder.

Jeg synes, det er blevet en fin og i hvert fald billig løsning. Man kan jo tydeligt se, at bukserne er lappet, men i stedet for at prøve på at skjule det, så har jeg fremhævet lappen, som en fin detalje ved bukserne. Det synes jeg i hvert fald det er.. Jeg krydser fingre for, at den 4-årige er enig!

Jeg tror min søn, havde fortrukket en sej lap med Paw Patrol eller Batman, men sådan en lap havde jeg ikke lige liggende. Heldigvis bliver han stadig rigtigt glad, når jeg laver noget til ham, som han kan se, at jeg lægger en masse tid og kærlighed i.
Jeg synes også lidt, at det bæredygtige aspekt af at lappe et par bukser bliver noget mindre, hvis man skal ud og købe en ny lap. Jeg er stor tilhænger af at bruge, hvad man allerede har og få mest muligt ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *